Συνταγή κλασική για σουσαμένια τραγανά παραδοσιακά κουλουράκια με κανέλα και γαρύφαλλο που σε τρελαίνει η μυρωδιά τους την ώρα που...

Συνταγή κλασική για σουσαμένια τραγανά παραδοσιακά κουλουράκια με κανέλα και γαρύφαλλο που σε τρελαίνει η μυρωδιά τους την ώρα που ψήνονται.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
190

Υλικά

  • Μερίδες 50 τμχ

Για τα εύκολα κουλουράκια με σουσάμι

  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. χυμό από πορτοκάλι (φρέσκο)
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. ούζο
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 1 κ.γ. (κοφτό) σόδα
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1/2 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.σ. γαρίφαλο
  • Όσο πάρει αλεύρι μαλακό (περίπου 1.200 γραμ.)
  • Για την επικάλυψη
  • 3 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 250 γρ. σουσάμι
  • Λίγα ολόκληρα γαρίφαλα για το κλείσιμο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή ακόμα καλύτερα με το χέρι (με τη θερμοκρασία του χεριού λιώνει η ζάχαρη).

    Διαλύουμε την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτουμε στα υλικά.

    Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε, όπως και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ούζο και το κονιάκ.

    Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

    Πλάθουμε σε κουλουράκια στρογγυλά και στην ένωσή τους καρφώνουμε 1 γαρίφαλο.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι το νερό και τη ζάχαρη για την επικάλυψη.

    Αλείφουμε τα κουλουράκια και ένα ένα τα βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄-25΄ ώσπου να ροδίσουν.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μαθαίνω για:
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται