Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και σκορπάμε το βούτυρο με δύο κουταλάκια εδώ κι εκεί πάνω στο αλεύρι.
Με τα δάχτυλα τρίβουμε τα υλικά να γίνουν όπως η βρεγμένη άμμος.
Διαλύουμε το αλάτι στο γάλα.
Με ένα κουτάλι κάνουμε λακκούβα στη μέση των υλικών και ρίχνουμε το γάλα.
Με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε τα υλικά, κάνοντας κάθετες κινήσεις, σαν να τα κόβουμε.
Μόλις η ζύμη αρχίσει να ενώνεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε με το χέρι μας.
Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ αφράτη και να έχει υγρασία χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Αν είναι σκληρή, ραντίζουμε λίγες σταγόνες νερό.
Την κάνουμε μια μπάλα.
Την πατάμε στον πάγκο με την παλάμη να γίνει χοντρό φύλλο με 2 εκ. ύψος.
Για το σχήμα
Βουτυρώνουμε ελαφρά μικρό ταψάκι με διάμετρο όσο και η ζύμη (περίπου 20 εκ.).
Με μικρό κουπ πατ, 4,5 εκ., ή με κοφτερό μαχαίρι (βουτηγμένο σε αλεύρι γιατί η ζύμη είναι ελαφρώς υγρή) κόβουμε δισκάκια ζύμης.
Τα τοποθετούμε το ένα κολλητά με το άλλο στο ταψάκι.
Τα μπαλάκια ζύμης πρέπει να είναι κολλημένα και το ταψάκι μικρό για να πάρουν ύψος κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφού τα βάλουμε όλα στο ταψί, αλείφουμε με πινέλο λίγο γάλα στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για περίπου 30΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αν θέλουμε, αφού τα αλείψουμε με γάλα, πασπαλίζουμε κανέλα και ζάχαρη.
Τρώγονται ζεστά-καυτά, μόλις βγουν από το φούρνο και είναι τέλεια με βούτυρο και μαρμελάδα ή πραλίνα.
Δοκιμάστε επίσης να φτιάξετε και να συνοδέψετε τα ατομικά ψωμάκια σας με το vegan βούτυρο από ξηρούς καρπούς.