Πιπερόπιτα εύκολη με τυριά, superfoods, χρωματιστές πιπεριές και κανταΐφι. Φτιάξτε την γιατί είναι πεντανόστιμη!

Πιπερόπιτα εύκολη με τυριά, superfoods, χρωματιστές πιπεριές και κανταΐφι. Φτιάξτε την γιατί είναι πεντανόστιμη!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
27
  • 1 συσκ. φύλλο κανταΐφι
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1/3 ματσ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1 φλ. μανούρι τριμμένο
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • 1 φλ. γραβιέρα
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 2 φλ. γάλα
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές για λίγα λεπτά με μία κουταλιά σούπας από το λιωμένο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.

    Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Προσθέτουμε το μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύουμε.

    Ανοίγουμε το κανταΐφι. Το ξάνουμε σε μικρά κομμάτια.

    Το αφήνουμε στον πάγκο λίγο να στεγνώσει.

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο ώστε να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

    Προσθέτουμε στο μείγμα τις πιπεριές, τα τυριά και τους σπόρους. Ανακατεύουμε καλά.

    Τέλος, προσθέτουμε το ξερό φύλλο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε λεπτή στρώση, σε λαδωμένο ταψί.

    Πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και ραντίζουμε πεταχτά με τα δάχτυλα με λίγο νερό.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

    Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές για πεντανόστιμες πίτες με λαχανικά!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται