Για τη σοκολατένια βάση
Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.
Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.
Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για την επικάλυψη
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.
Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.
Για το σερβίρισμα
Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.