Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες. Κόβουμε πέντε με έξι από αυτές στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
Ρίχνουμε τις υπόλοιπες σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Διατηρούμε τη σάλτσα φράουλας στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος, με μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί σε σαντιγί.
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λάιμ ανακατεύοντας απαλά.
Αν θέλουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα, αυξάνουμε την ποσότητα της άχνης.
Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Για το στήσιμο
Για το στήσιμο του γλυκού, επιλέγουμε ένα διάφανο μπολ για να φαίνονται οι στρώσεις των υλικών.
Βάζουμε μια γενναία στρώση σάλτσα φράουλας στη βάση του σκεύους.
Απλώνουμε από πάνω μια στρώση με κρέμα και συνεχίζουμε με κομμένες φράουλες.
Κάνουμε άλλη μία στρώση με μερικές κουταλιές σάλτσα φράουλας.
Συνεχίζουμε με μαρέγκες τις οποίες σπάμε σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ολοκληρώνοντας με σάλτσα φράουλας.
Γαρνίρουμε με σπασμένες μαρέγκες, μικρές φράουλες, φύλλα δυόσμου και καβουρντισμένο αμύγδαλο.
Στήνουμε το γλυκό τελευταία στιγμή, για να παραμείνουν τραγανές οι μαρέγκες και σερβίρουμε με κουτάλι, σε ανοιχτά μπολ.