Εκτέλεση
Προετοιμασία
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε κακάο, μια μεγάλη στρογγυλή φορμα για κέικ, 25 εκατ.
Για το μίγμα
Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα με το κόσκινο όλα τα στερεά υλικά τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.
Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 170°C για 50 με 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά..
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο
Την κομματιάζουμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
Βάζουμε το γλυκό σε πιατέλα και το περιχύνουμε.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.