Για το εύκολο πατέ
Με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε από τα συκωτάκια τους τένοντες και τις μεμβράνες.
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε τα μισά από τα συκωτάκια.
Τα ροδίζουμε γύρω γύρω και τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. βούτυρο και ροδίζουμε τα υπόλοιπα συκωτάκια.
Έπειτα τα βγάζουμε κι αυτά στην πιατέλα.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε στο ίδιο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και αν χρειάζεται, λίγο από το συνολικό βούτυρο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά.
Ρίχνουμε το κονιάκ κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ ώστε να φυλακίσουμε όλα τα αρώματα. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βάζουμε τα σοταρισμένα συκωτάκια, το μείγμα μπέικον-κρεμμυδιού, την κρέμα γάλακτος, τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και 1 κ.σ. βούτυρο από το συνολικό.
Τα αλέθουμε καλά κι αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.
Θα χρειαστούμε ένα μικρό πυρίμαχο κεραμικό σκεύος ή, αν υπάρχει, ένα σκεύος για σουφλέ.
Αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα (που το έχουμε κάνει πουρέ) και το πιέζουμε με τα δάχτυλα να φύγει ο αέρας.
Στρώνουμε την επιφάνεια, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε το πατέ.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 νύχτα στο ψυγείο.
Το σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και σάλτσα από φρούτα του δάσους.