Εκτέλεση
Πρώτα τοποθετούμε στο μίξερ (στους κόφτες) τις φλούδες μανταρινιού αφού τις πλύνουμε καλά και το αμύγδαλο και τα αλέθουμε.
Τοποθετούμε τη ζάχαρη με το χυμό μανταρίνι σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε μέσα τα αλεσμένα υλικά (φλούδες και αμυγδαλόψιχα).
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορούμε να το πλάσουμε.
Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα.
Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μείγμα βουτάμε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε.
Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τα ακουμπάμε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες.
Έπειτα τα τυλίγουμε (τα ρολάρουμε) σε άχνη ή κρυσταλλική λευκή ζάχαρη.