• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φαγκρί
  • Λίγο αλάτι
  • 4 φέτ. λεμονιού
  • 2 - 3 κλων. μάραθο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το φαγκρί από τα λέπια και τα εντόσθια. Εναλλακτικά, όταν το αγοράσετε, ζητήστε να το πάρετε καθαρισμένο.

    Το ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και ιδιαίτερα ξεπλένουμε το κεφάλι και την κοιλιά.

    Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζει πολύ καλά.

    Στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί εξωτερικά και την κοιλιά πριν το ψήσετε.

    Ρίχνουμε αλάτι εσωτερικά στην κοιλιά και στο κεφάλι.

    Αλατίζουμε και εξωτερικά.

    Βάζουμε τα κλωνάρια μάραθου στην κοιλιά του.

    Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω ακουμπάμε μια σχάρα.

    Με ένα κομμάτι χαρτί λαδώνουμε τη σχάρα.

    Ακουμπάμε πάνω τις φέτες λεμονιού σαν βάση το ξαπλώνουμε επάνω.

    Μην το λαδώσετε εξωτερικά πριν το ψήσιμο.

    Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα.

    Τοποθετούμε το ταψί στην μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε για 35’.

    Με τον αέρα ψήνεται ολόγυρα κι έτσι δεν χρειάζεται γύρισμα, με κίνδυνο να διαλυθεί.

    Σερβίρισμα

    Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 10’ σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Μετά το ανοίγουμε με προσοχή, στη μέση & αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο και τα μικρότερα κόκκαλα.

    Ξανακλείνουμε και το σερβίρουμε καθαρισμένο με λάδι, λεμόνι και συνοδευτικά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται