Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το φαγκρί από τα λέπια και τα εντόσθια. Εναλλακτικά, όταν το αγοράσετε, ζητήστε να το πάρετε καθαρισμένο.
Το ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και ιδιαίτερα ξεπλένουμε το κεφάλι και την κοιλιά.
Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζει πολύ καλά.
Ρίχνουμε αλάτι εσωτερικά στην κοιλιά και στο κεφάλι.
Αλατίζουμε και εξωτερικά.
Βάζουμε τα κλωνάρια μάραθου στην κοιλιά του.
Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω ακουμπάμε μια σχάρα.
Με ένα κομμάτι χαρτί λαδώνουμε τη σχάρα.
Ακουμπάμε πάνω τις φέτες λεμονιού σαν βάση το ξαπλώνουμε επάνω.
Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα.
Τοποθετούμε το ταψί στην μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για 35’.
Με τον αέρα ψήνεται ολόγυρα κι έτσι δεν χρειάζεται γύρισμα, με κίνδυνο να διαλυθεί.
Σερβίρισμα
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 10’ σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Μετά το ανοίγουμε με προσοχή, στη μέση & αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο και τα μικρότερα κόκκαλα.
Ξανακλείνουμε και το σερβίρουμε καθαρισμένο με λάδι, λεμόνι και συνοδευτικά.