Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε φακές που τις έχουμε βράσει σε νερό για 20 λεπτά και τις έχουμε στραγγίσει καλά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά, να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το πλιγούρι, τη δάφνη, τη φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να βγάλει τα αρώματά του και συμπληρώνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό.
Μαγειρεύουμε το φαγητό για 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να χυλώσει.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τις φακές με γλυκοπατάτα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και ελιές.