Πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, οι φακές με γλυκοπατάτα, πλιγούρι, λαχανικά και πολλά θρεπτικά συστατικά διασφαλίζουν μια σωστή ισορροπημένη...

Πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, οι φακές με γλυκοπατάτα, πλιγούρι, λαχανικά και πολλά θρεπτικά συστατικά διασφαλίζουν μια σωστή ισορροπημένη διατροφή.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1

Για τις φακές με γλυκοπατάτα

  • 250 γρ. φακές βρασμένες
  • 1/4 ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια κόκκινη γλυκοπατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. χοντροσπασμένο πλιγούρι
  • 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο, φλούδα και χυμό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Θα χρησιμοποιήσουμε φακές που τις έχουμε βράσει σε νερό για 20 λεπτά και τις έχουμε στραγγίσει καλά.

    Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ.

    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά, να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν ελαφρώς.

    Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το πλιγούρι, τη δάφνη, τη φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.

    Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να βγάλει τα αρώματά του και συμπληρώνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό.

    Μαγειρεύουμε το φαγητό για 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

    Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να χυλώσει.

    Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τις φακές με γλυκοπατάτα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και ελιές.

    Αν θέλουμε, στο τέλος του μαγειρέματος αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και τη δάφνη και πολτοποιούμε το φαγητό, δίνοντάς του την υφή βελουτέ σούπας που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται