Εκτέλεση
Tρίβουμε πρώτα τα μπισκότα σε σκόνη.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακινώντας την κατσαρόλα από το χερούλι.
Προσθέτουμε το βούτυρο, πάντα σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και τον ανθό αλατιού.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα καραμέλας και να γίνει πυκνή σαν το ζαχαρούχο, για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε την καραμέλα στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε τρούφες.
Με κουταλάκι παίρνουμε από το παγωμένο μείγμα και το κυλάμε στο μπισκότο.
Διατηρούμε τις τρούφες σοκολάτας στο ψυγείο και τις σερβίρουμε σε χαρτάκια.