• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
14
  • 6 αυγά
  • 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 400 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος κρύα
  • 80 ml λικέρ πορτοκαλιού
  • Για τη σάλτσα φράουλας
  • 250 γραμμ. φράουλες
  • 40 γραμμ. ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σοκολατίνα

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή.

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν.

    Ρίχνουμε στα αυγά λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα.

    Προσθέτουμε το λικέρ.

    Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μείγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί.

    Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της.

    Αδειάζουμε το μείγμα.

    Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου).

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε στους 170 °C στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄.

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.

    Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια.

    Αναποδογυρίζουμε τη σοκολατίνα σε τουρτιέρα και σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα και σάλτσα φράουλας.

    Για τη σάλτσα φράουλας

    Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε.

    Παγώνουμε τη σάλτσα.

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου σοκολατόπιτα;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται