Εκτέλεση
Χρειαζόμαστε σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180ºC.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βράζουμε τα ζυμαρικά ολικής σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τα μυρωδικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στο ταψί και αδειάζουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
Κάνουμε μια στρώση τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και το καρότο.
Τρίβουμε τα τυριά και τα κάνουμε στρώση στην επιφάνεια του φαγητού μας.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας το φαγητό μας.
Ψήνουμε για 20′ λεπτά με σκεπασμένο το ταψί.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10′ λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Τα σερβίρετε ζεστά με σαλάτα εποχής και έχετε ένα απολαυστικό γεύμα γρήγορα και οικονομικά!