Φασολάκια λαδερά στο φούρνου που μελώνουν και γίνονται πεντανόστιμα.

Φασολάκια λαδερά στο φούρνου που μελώνουν και γίνονται πεντανόστιμα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα λαδερά φασολάκια φούρνου

  • 1 kg τρυφερά φασολάκια
  • 2 σκελ. σκόρδο σε φέτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μέτριες πατάτες κυδωνάτες
  • 1 καρότο σε λεπτές φέτες
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 kg ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά.

    Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε στο ταψί.

    Βάζουμε ανάμεσα τις πατάτες και το καρότο.

    Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό και το δυόσμο.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.

    Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για μία ώρα.

    Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε απαλά τα φασολάκια με τη σάλτσα τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτό ταψί για περίπου 20 λεπτά να στεγνώσει η σάλτσα ντομάτας, να μελώσουν τα φασολάκια και να μείνουν με το λάδι τους.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται