Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το βούτυρο.
Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
Τέλος προσθέτουμε και τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 3΄.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στύβουμε λίγες σταγόνες χυμό και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το φιλέ αμυγδάλου.
Σερβίρουμε με τυρί κρέμα ή γιαούρτι.