• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
72

Για τα φασολάκια σαλάτα λεμονάτα

  • 500 γρ. φασολάκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. μίξη φρέσκων βοτάνων (σχοινόπρασο-άνηθο-μαϊντανό)
  • 50 γρ. τυρί κρέμα ή γιαούρτι
  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου ωμό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το βούτυρο.

    Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.

    Τέλος προσθέτουμε και τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 3΄.

    Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στύβουμε λίγες σταγόνες χυμό και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.

    Αποσύρουμε από την φωτιά.

    Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το φιλέ αμυγδάλου.

    Σερβίρουμε με τυρί κρέμα ή γιαούρτι. 

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται