• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
45

Για το φιλέτο γαλοπούλας

  • 500 γρ. φιλέτο γαλοπούλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 360 Θερμίδες
    (kcal)
  • 25% Λιπαρά
  • 45% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Κόβουμε φιλέτο γαλοπούλας σε λεπτές φέτες.

Το βάζουμε σε μπολ.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

Περιχύνουμε τη γαλοπούλα.

Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο.

Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.

Το ψήνουμε σε γκριλιέρα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα στους 200ºC για 15 λεπτά.

Το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και μοτσαρέλα.

Τι άλλη συνταγή με γαλοπούλα θα φτιάξεις;

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Η γαλοπούλα αποτελεί μια από τις πιο άπαχες μορφές πρωτεΐνης που μπορούμε να αναζητήσουμε στις τροφές. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι αποτελεί πολύ καλή πηγή σιδήρου (ενός στοιχείου που η έλλειψη του είναι συχνή σε μια δίαιτα απώλειας βάρους), καθώς και βιταμινών συμπλέγματος Β καθώς και ψευδαργύρου. Ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη, σκόρδο βασιλικό μας δίνουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά βιοενεργά συστατικά απαραίτητα για την εξουδετέρωση των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών. Εξαιρετική επιλογή σε ένα εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ελέγχου βάρους.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται