Για τις πιπεριές
Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και αφαιρούμε τους σπόρους.
Τις βάζουμε σε σχάρα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε κάτω από γκριλ για περίπου 8΄, μέχρι να καψαλιστούν καλά.
Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και μετά από 10΄ τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα, τραβώντας τη φλούδα.
Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
Για τα φιλέτα ψαριού
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ταψάκι.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε (με την πέτσα προς τα πάνω) στους 200°C για 12-15΄.
Για τη σως
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος light, τον άνηθο και βράζουμε για 5΄ μέχρι το μείγμα να πυκνώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις πιπεριές.
Για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο λίγες ταλιατέλες, από ένα φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα ψητής πιπεριάς.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.