Το φινόκιο συνδυάζεται υπέροχα με τη γλύκα της γαρίδας, την κρεμώδη υφή των φασολιών και τα αρώματα των βοτάνων.

Το φινόκιο συνδυάζεται υπέροχα με τη γλύκα της γαρίδας, την κρεμώδη υφή των φασολιών και τα αρώματα των βοτάνων.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το καραμελωμένο φινόκιο με γαρίδες και φασόλια

  • 1 μεγάλο φινόκιο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ψιλά ή μέτρια φασόλια βρασμένα
  • 8 γαρίδες καθαρισμένες
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • Λίγο μπούκοβο ή μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το φινόκιο και κρατάμε τις κορυφές.

    Κόβουμε στη μέση τη ρίζα και μετά κάθε κομμάτι σε τρεις χοντρές φέτες, φροντίζοντας να μείνουν ενωμένες στη ρίζα, χωρίς να διαλυθούν.

    Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές, να πάρει ένα ομοιόμορφο ωραίο ρόδινο χρώμα και να καραμελώσει.

    Ρίχνουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά το φινόκιο.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα βρασμένα φασόλια και, αν θέλουμε, το μπούκοβο (ή την πιπεριά) και στύβουμε από πάνω το λεμόνι.

    Σκεπάζουμε πάλι το σκεύος με το καπάκι του και σιγοβράζουμε το μείγμα για 3 λεπτά ακόμα. Στο τέλος πρέπει να έχει μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.

    Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες κορυφές φινόκιο και λίγο μαϊντανό.

    Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με φρυγανισμένη μπαγκέτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται