Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο διαχωρίζοντας τις ίνες του, το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το αφρατεύουμε με τα χέρια να βουτυρωθεί καλά.
Το χωρίζουμε σε 12 μέρη και το μοιράζουμε σε ισάριθμες ατομικές φόρμες για cupcakes, δίνοντας σχήμα φωλιάς.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά, να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα, το προσούτο, το αβγό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Ισομοιράζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα στις ψημένες φωλιές και τις επαναφέρουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα.
Σερβίρουμε τις φωλιές γαρνίροντας με λίγο γλυκό κυδώνι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Μυστικά
Εξοικονομούμε χρόνο ετοιμάζοντας τις φωλιές κανταϊφιού δύο ημέρες πριν. Τις γεμίζουμε και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο ανήμερα της γιορτής.
Όταν ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου, πιάνουμε τις άκρες και στρίβουμε αριστερά και δεξιά δυο-τρεις φορές. Έτσι διαχωρίζονται πολύ πιο εύκολα οι ίνες του κανταϊφιού.