Για την Φουσκωτή και κολόπια
Από το βράδυ κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια.
Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και λίγη ζάχαρη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε όλη νύχτα να μαραθεί.
Το πρωί ζυμώνουμε το φύλλο και το αφήνουμε λίγο.
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με όλα τα υλικά.
Ανοίγουμε το φύλλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί που το έχουμε αλείψει λάδι
Ρίχνουμε μέσα το κολοκύθι και το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά και ψήνουμε τη φουσκωτή σε μέτριο φούρνο 1 ώρα περίπου.
Το πάνω φύλλο το αλείφουμε με λάδι.
Πολλές φορές έφτιαχναν και ατομικές μερίδες για τα παιδιά σε σχήμα μισοφέγγαρου και έκλειναν το ζυμάρι τριγύρω, πατώντας το με το χέρι. Ήταν τα λεγόμενα καλόπια.
Ευχαριστούμε πολύ τον σύλλογο γυναικών Αντιπάρου που μας παραχώρησε την συνταγή από το βιβλίο μαγειρικής «Μαεροτσικαλίσματα» παραδοσιακές συνταγές Αντιπάρου