Φράουλες μεθυσμένες
Βάζουμε τις φράουλες για λίγα λεπτά σε μπολ με νερό. Μετά τις πλένουμε καλά μία μία και αφαιρούμε το κοτσάνι. Αν είναι μικρές, τις αφήνουμε ολόκληρες, αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 κομμάτια.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το αλκοόλ.
Βάζουμε στο μείγμα τα φύλλα της μέντας και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
Σκεπάζουμε και παγώνουμε για 2 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε 2-3 φορές για να λιώσει η ζάχαρη.