Παγωτό ξυλάκι με 3 μόνο υλικά. Δροσερό σαν frozen yoghurt & φανταστικό! Μπορείς να του δώσεις ότι χρώμα θες από το φρούτο που θα επιλέξεις!

Παγωτό ξυλάκι με 3 μόνο υλικά. Δροσερό σαν frozen yoghurt & φανταστικό! Μπορείς να του δώσεις ότι χρώμα θες από το φρούτο που θα επιλέξεις!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 8 λεπτά
1

Για το παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry

  • 250 γρ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασία

    Για να φτιάξετε το παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry, χρειάζεστε θήκες ατομικού παγωτού.

    Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μικρά ποτήρια μιας χρήσεως με ξυλάκια για παγωτό.

    Τα φρούτα που μπορείτε να προσθέσετε είναι μύρτιλα ή αλλιώς blueberry για μωβ χρώμα, φράουλες για ροζ χρώμα, βατόμουρα για κόκκινο χρώμα, μάνγκο για κίτρινο χρώμα.

    Γενικά, μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα θέλετε καθώς και κομμάτια φρούτων.

    Τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι κατεψυγμένα για να παγώσουν γρήγορα τα παγωτά στις φόρμες τους.

    Για πιο έντονο χρώμα στο φρουτένιο παγωτό και πιο έντονη γεύση φρούτου μπορείτε να βράσετε για λίγο τα φρούτα ώστε να συμπυκνωθεί η γεύση τους και η υφή τους να γίνει σαν αραιή μαρμελάδα. Όμως αν βιάζεστε μπορείτε να βάλετε φρέσκα φρούτα.

    Για να γίνει πιο έντονη η γεύση του φρούτου στα ξυλάκιαμ πρέπει να ζεστάνουμε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι και η γεύση των φρούτων θα είναι πιο έντονη αλλά και το χρώμα του παγωτού θα είναι πιο δυνατό και έντονο.

    Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε τα φρούτα χωρίς να τα ζεστάνετε, απλά να τα αλέσετε στο μπλέντερ αλλά και το χρώμα και η γεύση του φρούτου δεν θα είναι έντονα.

    Εκτέλεση

    Ρίχνουμε τα μύρτιλα σε ένα τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.

    Τα πιέζουμε με κουτάλα ή πιρούνι ώστε να σπάσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.

    Κρατάμε μερικά φρούτα χωρίς να λιώσουν τελείως, απλά τα σπάμε.

    Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις τα φρούτα πάρουν έντονο χρώμα, βαθύ μοβ, σε 6-7 λεπτά περίπου, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με 1-2 κ.σ. νερό ή γάλα, ώστε να αραιώσει τελείως και να γίνει πιο ρευστό (να πέφτει από το κουτάλι).

    Προσθέτουμε τα κρύα πλέον μύρτιλα στο αραιό γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε να γίνουν δίχρωμα τα παγωτά, δεν τα ανακατεύουμε πολύ, ίσα να σχηματιστούν μοβ νερά μέσα στο άσπρο γιαούρτι. Αν τα ανακατέψουμε περισσότερο, θα γίνουν τελείως μοβ.

    Σε αυτήν τη φάση, δοκιμάζουμε το μείγμα για να δούμε αν μας καλύπτει η γλύκα του ή θέλουμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ακόμα. Το μοιράζουμε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι και αφήνουμε τα παγωτά στην κατάψυξη για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθούν τελείως.

    Για να ξεφορμάρουμε τα παγωτά, απλά βουτάμε για λίγο τις θήκες σε ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσουν. Απολαμβάνουμε το δροσερό φρουτένιο παγωτό ξυλάκι χωρίς ζάχαρη και τύψεις.

    Ο γρήγορος τρόπος για να κάνεις παγωτό στιγμής είναι να παγώσεις τα φρούτα που διάλεξες στην κατάψυξη και να τα χτυπήσεις στο μπλέντερ με το γιαούρτι και το μέλι.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται