Φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο

Υλικά

  • 2 πακέτα φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 20 κομμάτια)
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • 1 φλ. ζωμό κότας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 καυτερή πιπερίτσα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε πρώτα την άκρη της κάθε φτερούγας με κοφτερό μαχαιρι.

Κόβουμε κάθε φτερούγα στα δύο και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Βάζουμε στο μπλεντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε να πολτοποιηθούν.

Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά, να βραχούν όλες.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σκεύος μία νύχτα στο ψυγείο, να μαριναριστούν καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Βγάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τις αραδιάζουμε σε ρηχό ταψάκι.

Ψήνουμε για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Τις τοποθετούμε σε πιατέλα.

Βάζουμε τη μαρινάδα στο ταψί στο οποίο ψήσαμε τις φτερούγες και ανάβουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μία με δύο φορές. Βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι η μαρινάδα να γίνει σαν παχύ σιρόπι.

Σερβίρουμε τη μαρινάδα σε μικρό μπολ δίπλα στην πιατέλα μαζί με τις φτερούγες. Βουτάμε κάθε φτερούγα στη σάλτσα και απολαμβάνουμε!

Προτεινόμενες συνταγές

https://www.argiro.gr/recipe/fterouges-kotopoulo-glukoksini-saltsa/