Φανταστική συνταγή για ζυμαρικά, ζουμερό φιλέτο και φανταστική σάλτσα! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

Φανταστική συνταγή για ζυμαρικά, ζουμερό φιλέτο και φανταστική σάλτσα! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
10

Για fusilli

  • 1 συσκ. ζυμαρικά fussili
  • 4 κ.σ. σάλτσα pesto
  • Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Λίγη παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

Για τα φιλετίνια

  • 4 φέτ. χοιρινό ή μοσχάρι κομμένες πολύ λεπτές
  • 250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα φιλετίνια

    Ανοίγουμε τα φιλετίνια με βαρύ αντικείμενο να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται.

    Κόβουμε την μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες.

    Ακουμπάμε φέτες μοτσαρέλα σε κάθε φιλετίνι. Πασπαλίζουμε λίγο βασιλικό και τυλίγουμε σε ρολό.

    Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν.

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′-2′. Αφαιρούμε το σκόρδο.

    Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5′.

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τα φιλετίνια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε με καπάκι.

    Σιγοβράζουμε για 15′-17′ να μαλακώσει το κρέας.

    Σβήνουμε τη φωτιά και τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.

    Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

    Βράζουμε τα fussili σε αλατισμένο νερό και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.

    Για τη σάλτσα

    Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα φιλετίνια θα ολοκληρώσουμε τη σάλτσα του φαγητού.

    Προσθέτουμε την σάλτσα pesto και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

    Προσθέτουμε στη σάλτσα του τηγανιού τα fusilli και ανακατεύουμε.

    Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια για να αραιώνουμε όσο θέλουμε την σάλτσα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε βασιλικό ψιλοκομμένο.

    Σερβίρουμε αμέσως τα fusilli με τη σάλτσα pesto σε βαθιά πιάτα και τοποθετούμε από 1 involtini σε κάθε πιάτο.

    Πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Ευ Ζην
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται