Τι είναι το γάλα βρώμης;
Λέγεται φυτικό ρόφημα βρώμης ή φυτικό γάλα βρώμης. Είναι πολύ υγιεινό και η συνταγή για να το φτιάξεις είναι εύκολη και πολύ απλή. Με δυο μόνο υλικά, έχεις νηστίσιμο γάλα για τα γλυκά, φαγητά αλλά και για το πρωινό σου η τον καφέ σου. Το νηστίσιμο γάλα βρώμης όπως και το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικά για vegan αλλά και νηστίσιμες συνταγές.
Εκτέλεση
Μέσα στο μπλέντερ βάζουμε τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης και προσθέτουμε το νερό.
Χτυπάμε για περιπου μισό λεπτό να πολτοποιηθεί η βρώμη.
Σουρώνουμε το νηστίσιμο γάλα βρώμης σε ψιλή σίτα.
Κρατάμε το υγρό και πετάμε την πούλπα βρώμης.
Ιδανικά σουρώνουμε και δεύτερη φορά το νηστίσιμο γάλα από λεπτό σουρωτήρι.
Είναι βασικό να σουρώσετε σε λεπτή σίτα, όπως το σκεύος σινουά, ή ακόμα καλύτερα σε ένα τουλπάνι.
Το ρόφημα βρώμης διατηρείται το πολύ για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.
Μυστικά
Είναι φυσικό να διαχωριστεί το νηστίσιμο γάλα καθώς αυτό συμβαίνει με όλα τα αντίστοιχα φυτικά ροφήματα. Αν διαχωριστεί απλά ανακινήστε το μπουκάλι και θα επανέλθει.
Μπορείς να αρωματίσεις το γάλα βρώμης αν πρόκειται να φτιάξεις γλυκά με αυτό, βάζοντας μέσα λίγη κανέλα, βανίλια ή προσθέτοντας αρωματισμένη ζάχαρη.
Βάλε 2 κουταλιές κακάο την ώρα που αλέθεις το γάλα αν θέλεις σοκολατένιο γάλα.
Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις για σάλτσες, αλμυρές κρέμες ή νηστίσιμα φαγητά.
Απόλαυσε το γάλα βρώμης με granola με τα δημητριακά σου ή βούτηξε μέσα νηστίσιμα κουλουράκια.
Φτιάξε σούπα, πουρέ και νηστίσιμη μπεσαμέλ για όλα τα φαγητά σου.