Για τις γαρίδες jambalaya
Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σέλερι και την πιπεριά σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι.
Σοτάρουμε για 5-6′.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ.
Σοτάρουμε για 1′ και ανακατεύουμε τα υλικά.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μυρωδικά και το δαφνόφυλλο.
Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μισόσκεπάζουμε τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 15′ σχεδόν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.
Ανακατεύουμε το ρύζι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε λίγο tabasco.
Σε χαμηλή φωτιά, μαγειρεύουμε για 4-5′ μέχρι να κοκκινίσουν οι γαρίδες.
Τέλος αφού βράσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό.
Σκεπάζουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 5′.
Σερβίρουμε τις γαρίδες jambalaya αμέσως όταν ακόμα είναι ζεστές.
Αν αγαπάτε να μαγειρεύετε τα θαλασσινά, διαβάστε εδώ μερικά μυστικά για το καθάρισμα και τη σωστή συντήρηση τους.