Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα).
Αφαιρούμε το έντερο.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε τις γαρίδες.
Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει, περίπου 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Βράζουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Μυστικά
Ελάχιστο ελαιόλαδο θα δώσει νοστιμιά, χωρίς να βαρύνει καθόλου.
Προσέξτε το μαγείρεμα της γαρίδας. Τη θέλουμε ολόφρεσκη, τρυφερή και ζουμερή με όλα τα ζουμάκια της μέσα στη σάλτσα. Αυτό το πετυχαίνουμε με ολιγόλεπτο βρασμό. Έτσι δεν σκληραίνει στο τέλος και δεν αποκτά ελαστική υφή.
Κρατήστε το κεφάλι της, γιατί δίνει τους πολύτιμους χυμούς του, ενισχύοντας το φαγητό με θαλασσινή φρεσκάδα.
Όλη η παρασκευή, πρέπει να γίνει μέσα στο ίδιο σκεύος και όλα τα υλικά να αφήσουν το πολύτιμο άρωμα τους.
Η γεύση του ούζου και της μαραθόριζας κάνουν πραγματικά την διαφορά. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και η γεύση αξέχαστη.
Η προσθήκη καυτερής πιπεριάς δίνει στο πιάτο πικάντικη νότα.
Αν θέλετε να τα απολαύσετε κατά την διάρκεια της νηστείας, μπορείτε απλά να παραλείψετε την φέτα.