Εκτέλεση
Για τις φακές
Τις βράζουμε πρώτα για 5΄ και αλλάζουμε το νερό.
Σε καθαρό νερό βράζουμε τις φακές μαζί με την φλούδα πορτοκαλιού, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι, μέχρι να είναι αλ ντέντε. Προσοχή στο βράσιμο να μην παραβράσουν. Θέλουμε τις φακές σπυρωτές.
Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για 3΄ λεπτά το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπερίτσα και το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα.
Στραγγίζουμε τις ζεστές φακές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών, το καρότο, την πιπεριά, τα φασολάκια και τα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Για τις γαρίδες
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος. Κρατάμε το κεφάλι ενωμένο με το σώμα της γαρίδας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, το ελαιόλαδο, το σπασμένο σκόρδο και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη κι ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3΄-4΄ γυρίζοντας τες να κοκκινίσουν ολόγυρα. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λάιμ.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τις φακές μπελουγκα και γαρνίρουμε με τις γαρίδες σωτέ.
Πασπαλίζουμε τα πιάτα με λίγο ξύσμα λάιμ.