• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
277

Για τις γαρίδες

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Για το πανάρισμα
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.

    Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.

    Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.

    Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

    Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.

    Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

    Προτάσεις σερβιρίσματος:

    Μυστικά

    Να τις τηγανίζετε λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.

    Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.

    Απολαύστε τις μικρές  τηγανητές, ζεστές και τραγανές.

    Οι μικρές ψιλές γαρίδες  όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.

    Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε  χωρίς αλεύρι.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά.

    Διαβάστε ακόμα:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται