Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον γαύρο τραβώντας το κεφάλι και ταυτόχρονα φεύγουν και τα εντόσθια.
Τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.
Τον αλατίζουμε ολόγυρα και ανακατεύουμε, ανακινώντας το σουρωτήρι να πάει παντού.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και τον προσθέτουμε σε δόσεις.
Ανακινούμε να αλευρωθεί καλά.
Βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Εναλλακτικά τον αλευρώνουνε μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων σταδιακά και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι πριν τηγανίσουμε.
Τηγάνισμα
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να καλύπτει περίπου 2 εκατοστά σε ύψος. Αφήνουμε να κάψει καλά.
Ρίχνουμε με προσοχή, λίγα λίγα κομμάτια και χαμηλώνουμε την ένταση.
Δεν ανακατεύουμε συχνά. Αφήνουμε να ροδίσουν ολόγυρα για 2-3´ περίπου. Ανακατεύουμε 1-2 φορές το πολύ, αν θέλουμε να γίνει τραγανός.
Όσα ροδίσουν, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το περιττό λάδι.