Για τις γεµιστές φραvτζόλες
Για τη γέμιση: Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη σαν σιρόπι για 10΄ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη. Ρίχνουμε το ξύσμα και το βούτυρο σε κομματάκια. Ψιχουλιάζουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τη μαγιά, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, χτυπημένα, και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με το χέρι. Πασπαλίζουμε το αλάτι. Μόλις μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, τη βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα και 30΄. Αφού ανέβει η ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε χοντρό, τετράγωνο φύλλο και ισομοιράζουμε τη γέμιση αφήνοντας κενό γύρω γύρω 2,5 εκ. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και την ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω. Ομοίως πλάθουμε και τη δεύτερη φραντζόλα. Σκεπάζουμε τις φραντζόλες με καθαρή πετσέτα και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 1 ώρα. Τότε τις αλείφουμε με διάλυμα αυγού ή με γάλα και με ένα πιρούνι ή με μαχαίρι χαράζουμε την κάθε φραντζόλα σε 6 νοητές φέτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για 45΄-50΄ να ροδίσουν.
Για τη Μαγιά
Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.