Για το γεμιστό ρολό κιμά
Βγάζουμε πρώτα την κόρα από το ψωμί.
Κόβουμε σε καρέ κομματάκια ψωμιού, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με γάλα και αφήνουμε να ρουφήξει και να μαλακώσει.
Τα στύβουμε από το γάλα και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τους κιμάδες, το μπέικον, το προσούτο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τα αυγά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και δίνουμε σχήμα ρολού στο μίγμα κιμά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με προσοχή βάζουμε το ρολό μέσα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά να κάνει κρούστα, αναποδογυρίζουμε με προσοχή, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα, πιέζοντας να κολλήσει στην επιφάνεια του ρολού.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε το γεμιστό ρολό κιμά για 40 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά
Βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής.
Βάζουμε το τηγάνι στην εστία και τρίβουμε τη βάση του.
Αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να πυκνώσει.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε το γεμιστό ρολό κιμά σε φέτες με πυκνή σάλτσα ντομάτας και πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο.
Για τα πατατάκια
Ανάβουμε το γκριλ.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Τις τοποθετούμε στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο.
Τις ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού τα μυρωδικά.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Ανακατεύουμε κάθε τόσο τις πατάτες για να ψηθούν και να ροδίσουν γύρω-γύρω.
Μυστικό
Αφού ψηθεί το ρολό, βγάζουμε τα χαρτιά και βάζουμε το ρολό κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά, να γλασάρει και να πυκνώσει ωραία η σάλτσα.