Για το γιαουρτογλυκό
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα.
Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
Ακουμπάμε το τσέρκι (φόρμα) δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
Αδειάζουμε το γλυκό με ζελέ και γιαούρτι και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.
Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γλυκό με ζελέ και γιαούρτι από την Αργυρώ και κόκκινα φρούτα.
Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
Για το σερβίρισμα
Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Μυστικά για το γιαουρτογλυκό
Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη πριν βάλετε το ζελέ και να το βγάλετε για παγωτό στο τραπέζι σας. Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.
Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του γλυκού σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.
Περιχύστε το με καραμέλα γάλακτος και πασπαλίστε το με τριμμένο μπισκότο ή σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.
Λιωμένη σοκολάτα μέσα στην κρέμα θα το κάνει σαν στρατσιατέλα. Αυτή εκδοχή σηκώνει καραμελωμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Αν δεν βάλετε ζελέ, διατηρήστε το στην κατάψυξη για σφιχτό αποτέλεσμα.