Gingerbread της  Αργυρως

 

Gingerbread της  Αργυρως

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
162
  • 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. πορτοκάλι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • πορτοκάλι
  • 50 γρ. φρουί γκλασέ

Για το μείγμα μπαχαρικων

  • 1 3/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα κατά προτίμηση 23 εκατοστά.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC βαθμούς στις αντιστάσεις.

    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3 με 4 λεπτά μέχρι να κρεμώσει η ζάχαρη και το μείγμα  να γίνει βελούδινο.

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα να τα πίνει το μείγμα  κάθε φορά.

    Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.

    Ανακατεύουμε τη σόδα με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα .

    Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από πορτοκάλι.

    Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.

    Τέλος, προσθέτουμε τα φρουί γλασέ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Ρίχνουμε το μείγμα  στη φόρμα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα.

    Αφού ψηθεί  το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα  για 15 λεπτά.

    Μετά ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει τελείως, το γαρνίρουμε με γλάσο ή το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

    Μυστικό

    Η γεύση gingerbread μας τρελαίνει όλους γιατί είναι σαν να γεύεσαι τα Χριστούγεννα σε μια μπουκιά. Αρώματα από κάρδαμο και τζίντζερ, με αυγά και βούτυρο! Θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα.

    Για να γίνει αφράτο, από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα, γιατί αντί για αφράτο, θα μας βγει ελαστικό και σφιχτό.

    Η φόρμα πρέπει πάντα να γεμίζει κατά τα 3/4 με το μείγμα για κέικ.

    Τα κουταλάκια γλυκού όταν μετράτε τα μπαχαρικά, πρέπει να είναι κοφτά και όχι βουνό.

    Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, ρυθμίστε το φούρνο στους 160ºC βαθμούς και ψήστε στη μεσαία σχάρα.

    Δε το βγάζουμε από το φούρνο αν δεν ελέγξουμε αν ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο του.

    Αφήστε το μείγμα  να σταθεί για 10 λεπτά στην φόρμα  και μετά ξεφορμάρετέ το σε σχάρα να στεγνώσει.

    Εναλλακτικά αντί για γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βανίλια υποβρύχιο, που έχετε ζεστάνει σε μπεν μαρί και όσο είναι ρευστή το περιχύνετε.

    Καλύψτε το γλυκό με γλάσο, αφού κρυώσει τελείως.

     

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται