Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα τις 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 3 με 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το πιλάφι μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.
Δείγμα ότι ήπιε τα υγρά του και είναι έτοιμο.
Το διατηρούμε σκεπασμένο με πετσέτα και καπάκι.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
Τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.
Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και την κανέλα.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και η σάλτσα που θα μείνει θα είναι πυκνή σαν μέλι.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το πιλάφι σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.