Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα, υπέροχο σπιτικό φαγητό, με καταβολές από τη Μικρά Ασία.

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα, υπέροχο σπιτικό φαγητό, με καταβολές από τη Μικρά Ασία.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
1151

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
  • 2 φλ. τριμμένη ντομάτα
  • 2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια

    Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.

    Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.

    Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

    Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και τα κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό.

    Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.

    Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε  τη σάλτσα  για περίπου 25 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει.

    Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

     

    Εσύ με τι ψωμί θα ήθελες να συνοδεύσεις το φαγητό σου;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται