Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ, κρεμμύδι, καρότο πράσο και σέλερι.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά.
Σοτάρουμε για 3’.
Τα βάζουμε σε μικρό ταψί.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον καυτό ζωμό.
Ακουμπάμε τα κομμάτια ψαριού στα υλικά και πιέζουμε να μπουν μέσα στα υγρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στην κάτω σχάρα, για 15’.
Ακουμπάμε τις γαρίδες στο γιουβέτσι με ψάρι.
Πασπαλίζουμε με τα βότανα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5’ – 6’ επιπλέον.
Τέλος στύβουμε το λεμόνι στο γιουβέτσι ψαριού κι αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5’.
Το σερβίρουμε ζεστό όσο ακόμα είναι ζουμερό.