Όλη η μαγεία της θάλασσας σε ένα πιάτο. Δοκιμάστε το και απολαύστε το χωρίς τύψεις!

Όλη η μαγεία της θάλασσας σε ένα πιάτο. Δοκιμάστε το και απολαύστε το χωρίς τύψεις!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
47

Για το γιουβέτσι

  • 400 γρ. ψάρι φιλέτο (σφυρίδα, φαγκρί ή οποιοδήποτε άλλο σας αρέσει) σε κομμάτια
  • 12 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 1/2 φλ. κριθαράκι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 lt νερό ή ζωμός ψαριού ή λαχανικών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ, κρεμμύδι, καρότο πράσο και σέλερι.

    Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά.

    Σοτάρουμε για 3’.

    Τα βάζουμε σε μικρό ταψί.

    Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον καυτό ζωμό.

    Ακουμπάμε τα κομμάτια ψαριού στα υλικά και πιέζουμε να μπουν μέσα στα υγρά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στην κάτω σχάρα, για 15’.

    Ακουμπάμε τις γαρίδες στο γιουβέτσι με ψάρι.

    Πασπαλίζουμε με τα βότανα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5’ – 6’ επιπλέον.

    Τέλος στύβουμε το λεμόνι στο γιουβέτσι ψαριού κι αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5’.

    Το σερβίρουμε ζεστό όσο ακόμα είναι ζουμερό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται