• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
398
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 125 γραμ. άχνη
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 150 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 25 γεμιστά μπισκότα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γκοφρέτα

    Ανοίγουμε 10 γεμιστά μπισκότα και αφαιρώντας την κρέμα.

    Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια, τα ανοιγμένα και τα υπόλοιπα γεμιστά.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε την άχνη κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια.

    Αφήνουμε λίγο, για 5′ να κρυώσει.

    Προσθέτουμε την κρέμα μπισκότου και ανακατεύουμε.

    Τότε προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψάκι.

    Απλώνουμε το μείγμα. Το πατάμε καλά να γίνει λεία η επιφάνεια και έχει παντού το ίδιο πάχος.

    Το κόβουμε σε σχήμα γκοφρέτας. Το παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Περίπου 4-5 ώρες.

    Το σερβίρουμε σαν γκοφρέτα.

    Αν σας άρεσε η συνταγή με τις γκοφρέτες, θα λατρέψετε και τη παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται