Ektelesh
- Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο από το νερό της συνταγής.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Ρίχνουμε το αλάτι στο υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως και να γίνει ένα λεία ζυμι.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Κόβουμε μικρά κομματακια και τα πλάθουμε δημιουργώντας μακριά κορδόνια πάχους 2 εκατοστών.
- Στην συνέχεια αρχίζουμε να κόβουμε τα κορδόνια σε μικρά κυβάκια και τα αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
- Σε ξύλινο πάγκο παίρνουμε ένα ένα κυβάκι και το πιέζουμε με το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο μας.
- Παράλληλα, σέρνουμε τα δάκτυλα προς το μέρος μας στον πάγκο ώστε να δημιουργηθεί ένα σχήμα σαν κοχύλι και τις τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Τις τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το μέγεθος που θα τις φτιάξουμε.
- Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο, τις περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα.
- Τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή επιτυχία!