Το γλάσο λευκής σοκολάτας γίνεται με 2 μόνο υλικά!

Το γλάσο λευκής σοκολάτας γίνεται με 2 μόνο υλικά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
306

Υλικά

  • Μερίδες 1 τούρτα

Για το γλάσο

  • 300 γρ. λευκη σοκολατα
  • 150 γρ. κρεμα γαλακτος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το γλάσο λευκής σοκολάτας πρώτος τρόπος

    Στο ξύλο κοπής με ένα μαχαίρι την ψιλοκόβουμε 

    Τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο και φαρδύ μπολ. 

    Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και τη λιώνουμε στα μικροκύματα για 1′ να λιώσει  χωρίς να χάσει το σχήμα της.

    Για το γλάσο λευκής σοκολάτας δεύτερος τρόπος

    Εναλλακτικά, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.

    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση την κρέμα γάλακτος.

    Μόλις αρχίσει να φουσκώνει (στους 90 βαθμούς C) την αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τα κομμάτια σε 3 δόσεις ανακατεύοντας κυκλικά με μια μαλακή σπάτουλα.

    Ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε δόση .

    Θα δείτε πως μόλις βάλετε τις πρώτες 2 δόσεις της καυτής κρέμας το γλάσο αρχίζει να  σκληραίνει αλλά ρίχνοντας και την τελευταία δόση κρέμας γίνεται λείο και απαλό.

    Φροντίζουμε όταν αναμιγνύουμε τα υλικά, να μην εγκλωβίζουμε αέρα μέσα στο μίγμα γιατί θα εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια της.

    Όσο είναι ζεστή, είναι μαλακή και ρευστή.

    Βάζουμε το γλυκό που θέλουμε να ντύσουμε πάνω σε σχάρα που ακουμπάει μέσα σε ταψί.

    Το γλυκό πρέπει να είναι κρύο.

    Σιγά σιγά περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο, στο κέντρο του, και αρχίζει να τρέχει στα πλάγια, να γίνετε σκληρό και έτσι καλύπτει και ντύνει όλο το γλυκό ολόγυρα.

    Αφού την ετοιμάσουμε και είναι ακόμα ρευστή, ντύνουμε ένα ρηχό ταψί με μεμβράνη.

    Αδειάζουμε μέσα την ρευστή χλιαρή ακόμα γκανάς.

    Την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Παγώνουμε την γκανάς στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί.

    Όταν την χρειαστούμε, την αδειάζουμε παγωμένη όπως είναι μέσα στον κάδο του μίξερ. Με το σύρμα τη χτυπάμε να αφρατέψει καλά και να γίνει σαν μους. Τότε διογκώνεται, αποκτάει περισσότερο όγκο με το χτύπημα και αφρατεύει σαν μους.

    Μπορείς με αυτήν την μους να γεμίσεις μακαρόν, μπισκότα, τούρτα, κορμό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται