Γλάσο σοκολάτας
Για το γλάσο σοκολάτας, θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι στο ξύλο κοπής και βάζουμε την κατσαρόλα για το μπεν μαρί στη φωτιά.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα, το μαλακό βούτυρο και το μέλι.
Τα ακουμπάμε στο μπεν μαρί.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε το γλάσο τακτικά με μία μαλακή σπάτουλα.
Αποσύρουμε το γλάσο από τη φωτιά μόλις ομογενοποιηθεί, γυαλίσει και γίνει λείο σαν μετάξι.
Το γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας όσο είναι ζεστό είναι ρευστό. Σε αυτή τη μορφή είναι ιδανικό για να περιχύσεις όποιο γλυκό θέλεις να ντύσεις με γλάσο.
Όταν αρχίσει να κρυώνει, σφίγγει ελαφρά. Όταν κρυώσει τελείως σταθεροποιείται αλλά και πάλι η υφή του είναι μαλακή.
Με κουτάλι περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του γλυκού που φτιάχνουμε και το απλώνουμε.
Εδώ σας έχω και όλα τα μυστικά για το λιώσιμο της σοκολάτας. Και αν αγαπάτε τη σοκολάτα ανακαλύψτε περισσότερες μοναδικές σοκολατένιες συνταγές εδώ.