• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
24

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης ή digestive
  • 125 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 λάιμ

Για τη γέμιση

  • 4 κρόκους από μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (400 γρ. κάθε ένα)
  • 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. χυμό λάιμ
  • Ξύσμα από 3 λάιμ

Για την επικάλυψη

  • Κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Ινδική καρύδα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη βάση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

    Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.

    Το προσθέτουμε στα μπισκότα.

    Προσθέτουμε και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε.

    Στρώνουμε την μπισκοτένια βάση σε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.

    Ψήνουμε για 10′ και αφήνουμε στον πάγκο.

    Για την κρέμα λάιμ

    Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να εξουδετερωθεί η μυρωδιά του αβγού.

    Πάντα χτυπώντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το γιαούρτι και το ξύσμα.

    Τέλος απαλά ανακατεύουμε το χυμό λάιμ στην κρέμα.

    Αδειάζουμε στην ψημένη βάση.

    Ψήνουμε για 15′. Προσοχή να μην πάρει χρώμα.

    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και για καλύτερο αποτέλεσμα το παγώνουμε για μερικές ώρες.

    Για την επικάλυψη

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα με τη ζάχαρη να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.

    Προς το τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα.

    Γαρνίρουμε το παγωμένο γλυκό με ροζέτες χτυπημένης κρέμας, πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και ξύσμα λάιμ.

    Κόβουμε και σερβίρουμε.

    Δείτε ακόμα και την παρακάτω συνταγή για ακαταμάχητη lemon pie:

    Ποια μπισκότα θα επιλέγατε για σνακ;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται