Το πιο εύκολο, το πιο φανταστικό, το πιο απολαυστικό γλυκό μπισκότο με παγωτό.

Το πιο εύκολο, το πιο φανταστικό, το πιο απολαυστικό γλυκό μπισκότο με παγωτό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
19
  • 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
  • 2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη λιωμένη
  • 500 γραμ. παγωτό σοκολάτα
  • 500 γραμ. παγωτό στρατσιατέλα
  • 1/2 φλ. σιρόπι σοκολάτα
  • 1 φλ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • 4 κ.σ. φουντούκια χοντροκομμένα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κάνουμε πρώτα σκόνη τα μισά μπισκότα.

    Ανακατεύουμε σε μπολ με το λιωμένο βούτυρο.

    Στρώνουμε τη βάση σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ.

    Γύρω γύρω στήνουμε όρθια όσα μπισκότα χωράνε για να καλυφθεί το πλαϊνό της φόρμας.

    Παγώνουμε για 15′ στην κατάψυξη.

    Απλώνουμε σε στρώση το παγωτό σοκολάτα πάνω στην μπισκοτένια βάση.

    Με σκουπ παγωτού βάζουμε μπάλες στρατσιατέλα από πάνω.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει για 2-3 ώρες.

    Λίγο πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, φουντουκιά και ροζέτες χτυπημένης κρέμας.

    Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται