Γλυκό κάστανο με σοκολάτα
Αυτό το κέικ με κρέμα κάστανο, σοκολάτα και ρούμι, μυρίζει γιορτές! Παίξτε με τη φαντασία σας, στολίστε το με ότι σας αρέσει και να το σερβίρετε σαν γλυκό που θα κλείσει υπέροχα το γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι.
Ζεσταίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180º C, στον αέρα.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δυο μπολ.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στην βάση μίας φόρμας δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση, 22 εκατοστών.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Τα βάζουμε σε μπολ για μπεν μαρί.
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας για 5′ στο πλάι να γίνει χλιαρό.
Όταν κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε μέσα την κρέμα κάστανο, το ρούμι, το ξύσμα πορτοκαλιού, και τους κρόκους.
Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι σε ένα μπολ.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
Ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές μαρέγκα στο κέικ κάστανο σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με σταυρωτές απαλές κινήσεις με μαλακή σπάτουλα, μέχρι να αραιώσει το μίγμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και αναδιπλώνουμε το μίγμα μέχρι να χαθεί η μαρέγκα στη σοκολάτα.
Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε για 30΄ περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί.