Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπολ, ψιλοκομμένη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις είναι έτοιμη να φουσκώσει την αδειάζουμε επάνω στη σοκολάτα.
Περιμένουμε 1΄ και μετά ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το σιρόπι και το λικέρ και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε καλά το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Στρώνουμε μεμβράνη σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Αδειάζουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας και καλύπτουμε με μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5΄ να σταθεροποιηθεί ελαφρά.
Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας που έχουμε και τοποθετούμε επάνω το γλυκό κουταλιού.
Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.
Αφήνουμε ακόμα για 5΄ στην κατάψυξη.
Τέλος, αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με 1 στρώση μπισκότα.
Για το σερβίρισμα
Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 1½ ώρα στο ψυγείο.
Το βγάζουμε 10΄ πριν σερβίρουμε σε πιατέλα.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.