Αυτό το γλυκό έχει εναλλασσόμενες στρώσεις από μπισκότα λεμόνι με πλούσια, βελούδινη κρέμα λάιμ.

Αυτό το γλυκό έχει εναλλασσόμενες στρώσεις από μπισκότα λεμόνι με πλούσια, βελούδινη κρέμα λάιμ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 130 ml χυμό λάιμ
  • Ξύσμα από 2 λάιμ + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 600 γρ. εβαπορέ γάλα
  • 600 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 συσκ. μεγάλες γεμιστά μπισκότα λεμονιού
  • Σαντιγί για το σερβίρισμα
  • Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το γάλα (ζαχαρούχο και εβαπορέ), το ξύσμα και το χυμό λάιμ για 1 λεπτό μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα.

    Ρίχνουμε δύο κουταλιές κρέμα λάιμ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 24 x 24 εκ. και κάνουμε από πάνω μία στρώση με γεμιστά μπισκότα λεμονιού.

    Σπάμε μερικά μπισκότα και καλύπτουμε τα κενά της βάσης.

    Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις κρέμας και γεμιστών μπισκότων άλλες δύο φορές και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα.

    Συνολικά έχουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τέσσερις στρώσεις κρέμας.

    Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.

    Το γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί, ξύσμα και φέτες λάιμ και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται