Για τη βάση του γλυκού
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αυγά και το κακάο.
Με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Χρησιμοποιούμε πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος.
Το βουτυρώνουμε καλά.
Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200°C και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, ώστε να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, τρυπάμε με μαχαίρι λίγο την επιφάνεια και ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ώστε να σφίξει η σοκολάτα.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.
Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, με τη ζάχαρη και τη βανίλια σχισμένη κατά μήκος.
Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα για το εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ζεστή η κρέμα.
Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε τρούφα ή τρίμματα μπίτερ και λευκής σοκολάτας το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα.
Το παγώνουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου.