Για το γλυκό ψυγείου
Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.
Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε τη γκοφρέτα.
Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.
Παγώνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.
Διάβασε εδώ πιο είναι το ωραιότερο γλυκό ψυγείου.