Γλυκόξινη μαρμελάδα δαμάσκηνο με πορτοκάλι και ανθόνερο. Για εσάς που σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, αυτή είναι η μαρμελάδα σας! Έχει μέσα της τόσα...

Γλυκόξινη μαρμελάδα δαμάσκηνο με πορτοκάλι και ανθόνερο. Για εσάς που σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, αυτή είναι η μαρμελάδα σας! Έχει μέσα της τόσα αρώματα που προκαλεί ζάλη στο δοκίμασμά της.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
620

Για τη μαρμελάδα δαμάσκηνο

  • 1 φλ. ξίδι κόκκινο από κρασί
  • 2 πορτοκάλια τις φλούδες τους
  • 1/2 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 σπόρους κάρδαμου
  • 1/2 κ.γ. σπόρους κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 600 γρ. ανάμικτα λευκά και μαύρα δαμάσκηνα Σκοπέλου
  • 2 κ.γ. ανθόνερο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε πρώτα τα δαμάσκηνα από τα κουκούτσια.

    Κόβουμε τις φλούδες του πορτοκαλιού σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια σαν σπιρτόξυλα.

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι, τις φλούδες πορτοκάλι, το χυμό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά κάρδαμο, κόλιανδρο και κανέλα.

    Τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Μόλις πάρει βράση το υγρό και λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

    Σιγοβράζουμε για περίπου 15 έως 20 λεπτά να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.

    Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα δαμάσκηνα και τις φλούδες πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

    Συνεχίζουμε να βράζουμε για λίγα λεπτά το σιρόπι, έως ότου πυκνώσει αρκετά.

    Ρίχνουμε μέσα το ανθόνερο.

    Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τα δαμάσκηνα και τις φλούδες.

    Διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο, αφού κρυώσει.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται