• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
213
  • 1½ kg ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ)
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλων. σέλερι
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1/2 ξανθή σταφίδα
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ξίδι από κρασί

Για το αρωματικό μπουκέτο

  • 1/4 ξύλο κανέλας
  • 2 γαρίφαλλα (μοσχοκάρφια)
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 4 κόκκους πιπέρι
  • Για το τελείωμα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλ. ξίδι από κρασί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, το μαϊντανό, το ξίδι.

    Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα, να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει.

    Μέσα σε ένα τουλπάνι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα δένουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και το ξίδι, τα προσθέτουμε.

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά έως ότου πυκνώσει.

    Ελέγχουμε το αλάτι.

    Τη μοιράζουμε  σε αποστειρωμένα καυτά βάζα.

    Μυστικά

    Για την αποστείρωση των βάζων, στρώνουμε στη βάση μιας κατσαρόλας απορροφητικό πανί.

    Τα τοποθετούμε ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω.

    Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό.

    Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

    Με τον τρόπο αυτό κάνουμε κονσερβοποίηση  και μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες στο ντουλάπι μας.

    Αφού ανοιχτεί, τη διατηρούμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται