Εκτελεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, το μαϊντανό, το ξίδι.
Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα, να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει.
Μέσα σε ένα τουλπάνι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα δένουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και το ξίδι, τα προσθέτουμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά έως ότου πυκνώσει.
Ελέγχουμε το αλάτι.
Τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα καυτά βάζα.
Μυστικά
Για την αποστείρωση των βάζων, στρώνουμε στη βάση μιας κατσαρόλας απορροφητικό πανί.
Τα τοποθετούμε ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Με τον τρόπο αυτό κάνουμε κονσερβοποίηση και μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες στο ντουλάπι μας.
Αφού ανοιχτεί, τη διατηρούμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο.